петак, 16. октобар 2020.

Lenja pita sa jabukama

Lenja pita sa jabukama je jedan od onih recepata naših baka koji ne izlazi iz mode.Često je pravim jer je preukusna,lagana i podseća me na detinjstvo.

Lenja pita sa jabukama

Potrebno je : Testo : 500 g brašna 150 g šećera 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 1 jaje 1,5 dcl mleka 200 g masti ili 250 g margarina Fil : 1,5 kg jabuka 150 g šećera 1 vanilin šećer 1 kašika griza

Lenja pita sa jabukama


Priprema :

Kilu i po jabuka oprati i narendati.

U dublju posudu dodati jedno jaje,200 g masti,150 g šećera,1 prašak za pecivo kao i 1 vanilin šećer.

Varjačom sve lepo sjediniti.

Lagano dodavati 500 g brašna i 1,5 dcl mleka pa zamesiti testo.

Testo umesiti tako da se ono ne lepi za posudu.

Pleh veličine 35 x 25 cm namazati mašću i pobrašnjaviti sa brašnom.

Pobrašnjaviti malo sto pa na njega prebaciti dobijeno testo.

Oblikovati ga u valjak pa podeliti na dva dela.

Prvi deo lagano razvući oklagijom u srazmeri sa veličinom pleha.

Razvučeno testo malo posuti brašnom kao i oklagiju.

Lagano zarolati testo na oklagiju pa prebaciti ga u djuvečaru, fino rasporedito i potisnuti.

Narendane jabuke ocediti od soka,dodati 150 g šećera,1 kašiku griza kao i 1 vanilin šećer.

Sjediniti sve rukama.

Rasporediti jabuke preko testa i malo potisnuti.

Šporet zagrejati na 200 stepeni.

Isti postupak ponovite i sa drugim delom testa.

Razvucite ga oklagijom,prebacite preko narendanih jabuka i lagano potisnite.

Izbodite viljuškom testo na više strana.

Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni.

Video priprema :



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design