Ovo je torta koja me je oduvala svojim ukusom,izgledom i lakoćom pripreme takodje je od skoro i jedna od mojih omiljenih torti. Svi koji su je isprobali tražili su parče više!
Potrebno je :
500 g jagode
500 ml jogurta
2 kesice želatina
5 kašika šećera
200 g šlaga
1 gotova kora ili piškote
Priprema :
U kalup od 22 cm postaviti gotovu koru i ostaviti po strani.
Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice i ostaviti ga po strani kako bi nabubrio oko 10 minuta.
Jogurt sipati u šerpicu pa dodati šećer i promešati pa lagano zagrevati na srednjoj temperaturi.
Dodati nububreli želatin i mešati kako bi se rastopio u jogurtu ali on ne sme nikako da provri.
Znači mešati samo dok se želatin ne rastopi pa skloniti šerpicu sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Za to vreme jagone iseći na četvrtine pa umutiti šlag sa mlekom. U šlag zatim dodati jagode i mutiti na najjačoj jačini kako bi fil dobio pink boju i kako bi se jagode usitnile.
Na kraju sipati prohladjeni jogurt i spatulom lagano mešati i sjediniti sa šlagom.
Izliti dobijeni fil u kalup i fino rasporediti.
Ostaviti da prenoći pa izvatiti tortu iz kalupa i dekorisati.
Prijatno! :)
Video priprema :
Potrebno je :
500 g jagode
500 ml jogurta
2 kesice želatina
5 kašika šećera
200 g šlaga
1 gotova kora ili piškote
Priprema :
U kalup od 22 cm postaviti gotovu koru i ostaviti po strani.
Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice i ostaviti ga po strani kako bi nabubrio oko 10 minuta.
Jogurt sipati u šerpicu pa dodati šećer i promešati pa lagano zagrevati na srednjoj temperaturi.
Dodati nububreli želatin i mešati kako bi se rastopio u jogurtu ali on ne sme nikako da provri.
Znači mešati samo dok se želatin ne rastopi pa skloniti šerpicu sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Za to vreme jagone iseći na četvrtine pa umutiti šlag sa mlekom. U šlag zatim dodati jagode i mutiti na najjačoj jačini kako bi fil dobio pink boju i kako bi se jagode usitnile.
Na kraju sipati prohladjeni jogurt i spatulom lagano mešati i sjediniti sa šlagom.
Izliti dobijeni fil u kalup i fino rasporediti.
Ostaviti da prenoći pa izvatiti tortu iz kalupa i dekorisati.
Prijatno! :)
Video priprema :
0 коментара:
Постави коментар