среда, 13. мај 2020.

Rafaelo kocke sa jagodama

Ovo je definitivno jedan od mojih omiljenih kolača. Kombinacija rafaela sa jagodama je definitivno dobitna kombinacija.  Ukoliko ste ljubitelj oba ovo je bez sumnje kolač stvoren za vas! :)

Rafaelo kocke sa jagodama




Potrebno je :

Za koru :

5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g kokos brašna
1 kašičica praška za pecivo
3 dl mleka

Voćni fil :

500 g jagoda
200 g šećera
2 kesice pudinga od jagode
250 ml vode

Žuti fil :

500 ml mleka
5 kašika gustina
5 žumanaca
2 kesice vanilin šećera
7 kašika šećera
200 g maslaca
100 g šećera u prahu

Plus :

200 g šlaga
3 dl mleka

Rafaelo kocke sa jagodama


Priprema :

Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Varjačom, umešati brašno, kokos i prašak za pecivo. Pleh veličine 22x33 cm podmazati sa malo ulja i posuti sa malo brašna. Sipati pripremljenu smesu, poravnati i ubaciti u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Peći oko 15 minuta. Vrelu koru preliti hladnim mlekom. Ostaviti sa strane da se hladi i upije mleko.
Jagode blago usitniti blenderom, pa pomešati sa šećerom i staviti da se kuva pet minuta. Puding i kašiku šećera razmutiti sa malo vode, a ostatak vode sipati u jagode. Kada provri sipati razmućeni puding i sve vreme mešajući, kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko kore i ostaviti da se dobro stegne i ohladi.
Žumanca, gustin, vanilin šećer i šećer razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da prokuva. Zatim u provrelo mleko zakuvati razmućena žumanca i uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusne. Potpuno ohladiti. Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu, pa mu dodavati kašiku po kašiku fila, neprekidno muteći. Sipati preko prethodne smese. Umutiti šlag i premazati preko kolača. Ostaviti u frižider na par sati kako bi se sve fino stegnulo pa poslužiti.
Uživajte! :)

Video priprema :


0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design