четвртак, 4. октобар 2018.

Tiramisu torta sa piškotama

I evo me nazad posle kratkog odmora koji sam proveo u predivnoj Grčkoj donosim vam novi recept za Tiramisu Tortu sa piškotama koju ćete obožavati jer je veoma ukusna i sočna!





Kora :

2 jajeta
75 g šećera
1 vanillin šećer
1 malo soli kroz prste
75 g brašna
1 kašikica prašak za pecivo
25 g gustina
1 kašikica kakaa


Sirup / Preliv :

1 kašika šećera
1 kašika kakaa
1 dl mleka
75 ml Espresso ili jake kafe, hladne
1-2 kašike Amaretto likera ili nekog drugog likera od kafe


Fil :

250 g mascarpone sira
125 g Quarka
50 g šećer
1 kašika Amaretto likera
2 ½ dl slatke pavlake
1 Krem fix

Još :

100 g piškota

Za ukrašavanje:

Kakao




Priprema :

Kora :

Umutimo jaja a najjačoj brzini oko 1 minuta, nakon toga pomešamo vanil šećer sa šećerom i malo soli kroz prste i to dodamo u jaja,mutimo još 2 minuta. Pomešamo brašno sa praškom za pecivo, gustinom i kakaom i dodamo u smesu.Kratko mutimo na najslabijoj jačini da se sastojci sjedine.Dobijenu smesu izlivamo u kalup od 26 cm na koji smo obložili pek papir i fino rasporedimo. Pečemo u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Preliv :

Mleko zakuvajte sa kakaom i šećerom pa dodajte Amaretto liker i hladnu kafu. I to lepo izmešajte.

Koru izbodite čačkalicom na više mesta pa prelite preko cele kore polovinu dobijenog sirupa.Ostavite pola sata kako bi upilo.




Fil :

Slatku pavlaku umutite sa krem fixom pa ostavite po strani. U odvojenoj posudi umutite Mascarpone sir, Amaretto liker, Quark i šećer pa u tu smesu polako dodavajte umućenu slatku pavlaku i mešajte ručno i lagano dok se sve ne sjedini.

Nakon što je kora upila sirup uzmite polovinu od dobijenog fila i premažite preko kore,fino rasporedite. Preko fila poredjajte piškote,prelite ih drugim delom sirupa pa zatim premažite preko piškota drugi deo fila i fino ga rasporedite. Ostavite tortu u frižider na 4 sata kako bi se stegla pa izvadite iz kalupa i pred serviranje pospite od gore kakaom.
Uživajte! :)

Video recept :


0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design