петак, 20. март 2020.

Bajadera


Bajadera je kolač koji je uvek na mom vrhu liste sitnih kolača 

kad god su u pitanju bilo kakve proslave. Jednostavna je za 

napraviti, osvaja ukusom i omiljena je menju ljudima.   





Potrebno je :

200 ml vode

250 g margarina

200 g šećera

1 vanilin šećer

400 g mlevenog keksa

300 g mlevenih oraha

100 g čokolade za kuvanje

Glazura :


150 g čokolade za kuvanje

6 kašika ulja


Priprema :


U posudu za kuvanje sipati vodu, dodati margarin, šećer i 

vanilin šećer i staviti na šporet lagano mešajući sve dok se 

sastojci ne rastope.

U duboku veću posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe 

pa dodati rastopljne sastojke i kašikom sve fino sjediniti.

Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela.

Istopiti čokoladu za kuvanje i sipati u jednu polovinu smese i 

sve fino sjediniti.

Tepsiju dimenzija 35x20 centimetara namazati uljem pa u 

nju rasporediti prvi sloj od mlevenog keksa i čokolade i fino 

izravnati.

Zatim preko rasporedjenog tamnog dela rasporediti lagano i 

svetli deo i izravnati lepo.

Na pari otopiti čokoladu za kuvanje sa uljem i izliiti i 

rasporediti fino po svetlom sloju.

Kolač staviti na hlađenje u frižider preko noći pre sečenja i 

posluživanja. :)

Video priprema :



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design