Bajadera je kolač koji je uvek na mom vrhu liste sitnih kolača
kad god su u pitanju bilo kakve proslave. Jednostavna je za
napraviti, osvaja ukusom i omiljena je menju ljudima.
Potrebno
je :
200
ml vode
250
g margarina
200
g šećera
1
vanilin šećer
400
g mlevenog
keksa
300
g mlevenih oraha
100
g čokolade za kuvanje
Glazura
:
150
g čokolade za kuvanje
6
kašika
ulja
Priprema :
U posudu za kuvanje sipati vodu,
dodati margarin, šećer i
vanilin šećer i staviti na šporet
lagano mešajući sve dok se
sastojci ne rastope.
U duboku veću posudu sipati
mleveni keks i mlevene orahe
pa dodati rastopljne sastojke i kašikom
sve fino sjediniti.
Dobijenu smesu podeliti na dva
jednaka dela.
Istopiti čokoladu za kuvanje i
sipati u jednu polovinu smese i
sve fino sjediniti.
Tepsiju dimenzija 35x20
centimetara namazati uljem pa u
nju rasporediti prvi sloj od mlevenog
keksa i čokolade i fino
izravnati.
Zatim preko rasporedjenog tamnog
dela rasporediti lagano i
svetli deo i izravnati lepo.
Na pari otopiti čokoladu za
kuvanje sa uljem i izliiti i
rasporediti fino po svetlom sloju.
Kolač staviti na hlađenje u
frižider preko noći pre sečenja i
posluživanja. :)
Video priprema :
0 коментара:
Постави коментар