Tradicionalni Švajcarski kolač sa šargarepom - Rüebli Kuchen
Potrebno je :
5 žumanaca
175 g šećera
malo soli
1 kašika vruće vode
narendana korica od jednog limuna
300 g narendane šargarepe
150 g mlevenih lesnika
75 g brašna
1 kašikica praška za pecivo
5 belanaca
Za glazuru :
300 g šecera u prahu
2 kašike
soka od limuna
1-2 kašike vode
Priprema :
U posudu dodamo žumance,šećer,so,vodu i narendanu koricu od limuna i sve lepo izmešamo sve dok smesa ne bude svetle boje.Zatim dodamo narendanu šargarepu i lepo izmešamo.
Mlevene lešnike, brašno i prašak za pecivo pomešamo i dodajemo i sjedinjujemo sa smesom.
Zatim belanca utučemo u čvrsti sneg i lagano dodajemo u više navrata u smesu mešajući posle svakog dodavanja.
Postavimo papir za pečenje u kalup od 24 cm i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-55 minuta.
Kada se ispeče izvaditi ga iz rerne i ostaviti da se ohladi zatim ga izvaditi iz kalupa.
Glazuru ćemo dobiti tako sto ćemo dobro izmešati šećer u prahu, sok od limuna i vodu.Po potrebi dodati još malo vode kako bi naša glazura bila glatka i ne previše čvrsta.
Prelijemo preko kolača i fino rasporedimo i zatim ga dekorisemo po želji.
0 коментара:
Постави коментар