среда, 1. август 2018.

Rodjendanska Šlag torta sa malinama

Proslavih i ja 25. rodjendan uz osmeh na licu, predivne ljude, predivnu žurku i još lepšu tortu! Torta je bila božanstvenog ukusa, onako lepa, lagana i osvežavajuća. Oduševila je sve moje goste a pogotovo mene. Zato sam za vas spremio recept za ovu božanstvenu tortu za koju sam siguran da ćete je obožavati! 



Potrebno je :

Gotove kore za tortu

Za fil :

1 l slatke pavlake
2 vanil šećera
60 g šećera
500 g malina
4 krem fixa




Za premaz :

Kašika marmelada od malina
Malo vruće vode
Malo soka od narandže





Priprema :

Maline oprati i iseći na četvrtine.Pomešati vanil šećer,šećer i krem fix u jednoj posudi. U odvojenoj posudi mutiti slatku pavlaku prvo na slabijoj jačini pola minuta do minut. Pa postepeno pojačavati brzinu pa posle par minuta kad primetite da pavlaka kreće da dobija na čvrstini polako dodajte mešavinu šećera,vanil šećera i krem fix-a i mutite kratko dok se fil lepo ne umuti. 




Od dobijenog fila 1/3 sačuvajte za dekoraciju a u ostalih 2/3 dodajte iseckane maline i lagano promešajte varjačom.
Kašiku marmelade razmutite sa malo vruće vode. Postaviti prvu koru pa je premazati četkicom sa malo soka od narandže pa razmućenom marmeladom od malina.Preko toga fino rasporediti polovinu fila od malina.




Preko toga postaviti drugu koru i isto to uraditi sa tom korom premazati sokom i premazom pa postaviti drugu polovinu fila sa malinama. Zatim postaviti treću koru i lepo premazati celu tortu od gore i sa strane sa filom koji ste sačuvali. Dekorišite po želji tortu sa malinama i čokoladom. Ostavite u frižideru par sati pa seći i služiti.
Uživajte! :)

Video recept :


0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design