уторак, 2. јун 2015.

Jaffa kolač

Kao veliki obožavatelj Jaffa keksa mogu da vam potvrdim koliko ovaj kolač oduševljava. Ne samo da je ukusan,sočan već i veoma brz za napraviti. :) 







Potrebno :

Za piškotu :

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika brašna
1/2 praška za pecivo

Za fil:

120 g šecera
120 ml vode
3 kasike džema
1 zamrznuta pomorandža
1/2 pečenog patišpanja

Za glazuru :

100 g čokolade

Priprema :

Ulupati jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje, te umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu uliti u pobrašnjen i podmazan pleh i peći na 180-200 °C dok ne porumeni.
Gotov patišpanj izvaditi iz rerne i podeliti na 2 dela. Jedan deo patišpanja izmrviti.
U šerpi skuvati vodu sa šećerom. Kad provri, dodati izmrvljen biskvit, narendanu pomorandžu i džem te izmešati mikserom. Malo prohladiti.
Na ceo patišpanj staviti pripremljen fil i preliti otopljenom čokoladom.Kolač ostaviti u frižideru da se dobro stegne, a potom posluziti.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design