Potrebno :
Za piškotu :
3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
Za fil:
120 g šecera
120 ml vode
3 kasike džema
1 zamrznuta pomorandža
1/2 pečenog patišpanja
Za glazuru :
100 g čokolade
Priprema :
Ulupati jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje, te umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu uliti u pobrašnjen i podmazan pleh i peći na 180-200 °C dok ne porumeni.
Gotov patišpanj izvaditi iz rerne i podeliti na 2 dela. Jedan deo patišpanja izmrviti.
U šerpi skuvati vodu sa šećerom. Kad provri, dodati izmrvljen biskvit, narendanu pomorandžu i džem te izmešati mikserom. Malo prohladiti.
Na ceo patišpanj staviti pripremljen fil i preliti otopljenom čokoladom.Kolač ostaviti u frižideru da se dobro stegne, a potom posluziti.
0 коментара:
Постави коментар