Ova Plazma Straćatela torta je nešto što se obožava.Lagana je za pripremu i osvojiće vas ukusom kao i izgledom baš iz tog razloga je jedna od mojih omiljenih torti.
Sastojci :
1l mleka
200 ml vode
3 kesice želatina
200 g kristal šećera
500 ml slatke pavlake
300 g plazma keksa u komadu
200 g euroblok čokolade
Priprema :
U plastičnu posudu dodati 3 želatina, zatim preliti sa 100-150 ml mleka i fino izmešati zatim ostaviti po strani kako bi nabubrio.
Ostatak mleka dodati u šerpu,dodati šećer i vodu i staviti na šporet kako bi provrilo.
Kada provri skloniti sa šporeta i u nabubreli želatin dodati 2 kutlače proključalog mleka i mešati sa žicom kako bi se želatin fino rastopio i kako ne bi bilo grudvica.
Dodati želatin u mleko,promešati i ostaviti da se ohladi do sobne temperature pa staviti u frižider na 2 sata.
Posle 2 sata dobićemo pihtijastu smesu nalik pudingu.
U dublju posudu umutiti slatku pavlaku, zatim istresti stegnutu masu od mleka i želatina, pa nastaviti sa mućenjem sve dok se sve fino ne sjedini.
Dobijenu smesu podeliti na 2 dela u prvi dodati drobljenu plazmu pa sjediniti a u drugi dodati rendanu euroblok čokoladu i takodje sjediniti.
Dublju šerpu prečnika 26 cm obložiti sa alu folijom pa u nju prvo istresti fil sa rendanom čokoladom i fino rasporediti.
Preko toga istresti i fil sa keksom pa i to lepo rasporediti.
Ostaviti tortu u frižider da prenoći pa okrenuti na tacnu i izdekorisati po želji šlagom i čokoladom.
Uživajte!
Video recept :
0 коментара:
Постави коментар