уторак, 29. мај 2018.

Švarcvald kapkejk

Nešto novo,ukusno a već prepoznatljivog ukusa... naravno pišem vam o Švarcvald kapkejkovima!
Očaravajući spoj čokolade i višanja nikog ne ostavja ravnodušnim na vama je da ih ispobate i uverite se u to sami.



Za kapkejkove :

130 g brašna (tip 400 meko)
170 g šećera
50 g Kakaa 
½ kesice prašaka za pecivo
40 ml ulja
100 g putera ili maslaca
2 jajeta
170 ml vode
120 g čokolade
12 kašike voćnog likera od višanja (rakije, soka)





Krem :

slatka pavlaka ili šlag

Sos od višanja :

100 g višanja
50 ml soka od višanja
2 kašike šećera
15 g gustina




Dekoracija:

Višnje





Priprema :

Pomešati suve sastojke osim šećera. U drugoj posudi žicom umutiti jaja, šećer, ulje i puter.
U umućenu smesu, naizmenično iz 2-3 puta, dodati suve sastojke. Dodati istopljenu ili narendanu čokoladu. Sipati vodu i promešati.
Sipati smesu u kalupe za pečenje, do 2/3 zapremine kalupa. Peći na 170 stepeni, bez ventilator, 18-20 minuta. Pečeni su kada se na dodir testo ulegne, a zatim odmah vrati u pravi oblik.
Ispečene i ohlađene kapkejkove izdubiti. Zaliti alkoholom 6 kapkejkova, a drugih 6 zaliti sokom od višanja. Sve napuniti sosom od višanja.
Za sos, u šerpicu sipati smrznute višnje, usitniti ih štapnim mikserom, kratko prokuvati. U sok od višanja umešati gustin. Sipati u višnje, dodati i šećer i kuvati dok se ne zgusne.
Na kapkejkove naneti umućenu i ohlađenu slatku pavlaku ili šlag i dekorisati višnjama.




Video recept :



Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design