среда, 11. јул 2018.

Švarcvald torta sa jagodama

Švarcvald torta sa jagodama je nešto novo, drugačije,veoma ukusno i osvežavajuće.Pravio sam je prvi put i mogu vam reći da sam oduševljen.



Potrebno je :

1 pakovanje Vincini tamnih kora za torte

Za fil :

400 g jagoda
50 g mlečne čokolade
500 g hladne slatke pavlake
2 kesice Kremfixa
1 kesica vanilin šećer
2 kašike šećera
2 kašike višnjevače ili soka od višnje



Za dekoraciju :

1 kesica preliva za tortu crveni
Jagode
Šlag



Priprema :

Operite jagode, očistite i iseckajte na kockice. Čokoladu sitno iseckajte ili grubo narendajte. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Polovinu umućene pavlake pomešajte sa čokoladom, u drugu polovinu dodajte seckane jagode. Donju koru poprskajte sa oko 2 kašike višnjevače i prekrijte filom sa jagodama. Poklopite srednjom korom, koju ćete takođe poprskati sa oko 2 kašike višnjevače i premazati filom sa čokoladom. Poklopite poslednjom korom i poprskajte preostalom višnjevačom.


Umutite šlag i premažite tortu odozgo i sa strane. Jagode operite, očistite i isecite na listiće zatim rasporedite ih po želji na tortu odozgo.Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i pažljivo u tankom sloju nanesite preko jagoda.Ostavite da se preliv stegne pa ostatkom šlaga izdekorišite tortu po želji.
Uživajte! :)

Video recept :




0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design