понедељак, 28. мај 2018.

Ledena torta sa jagodama

Idealna torta za ove predstojeće letnje tople dane! Odličnog je ukusa,osvežava i osvojiće vas na prvi zalogaj! :)



Potrebno je :

1 l mleka
250 gr šećera
2 kesice (20gr) želatina u prahu
400 gr šlaga u prahu
300 gr mlevene plazme
500 gr jagoda

Za dekoraciju :

2 kesice šlaga (80 g)
mleko/ kisela voda 





Priprema :


Mleko i šećer zagrevati na laganoj vatri dok ne proključa.
Skinuti sa vatre pa dodati želatin, predhodno pripremljen po upustvu sa kesice. Dobro promešati dok se sav želatin ne rastopi pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi 3-4h , a potom i u frižideru 3-4h .



Nakon što se mleko dobro ohladilo i steglo, umutiti ga mikserom, pa dodati šlag u prahu. Nastaviti sa mućenjem dok se sve lepo ne ujednači i postane kremasto.
U 2/3 smese dodati mlevenu plazmu , a u 1/3 dodati iseckane jagode.



Dublju posudu ili tepsiju obložiti folijom pa sipati 1/2 smese sa keksom, zatim celu smesu sa jagodama, pa na to preostalu smesu sa keksom.
Tortu staviti u zamrzivač da prenoći. Nakon hlađenja, tortu prevrnuti na tacnu, skinuti foliju, ukrasiti šlagom i vratiti je u frižider da se torta malo odmrzne na nekih sat - dva, pa je možete služiti.
Tortu držite u frižideru.


Video recept :



Video priprema u varijaciji sa malinama :





Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design