недеља, 20. децембар 2020.

Bela čorba

Bela čorba je jedna od onih prazničnih slavskih čorbi unikatnog ukusa koja uvek oduševi goste! Neizostavni deo je svake svečane trpeze, preukusna je, ima savršen ukus uz dodatak limuna, lako se pravi i meni lično je omiljena čorba. Takodje dobro je poznata kao i Begova čorba!

Bela čorba

Sastojci : 700 g svinjskog mesa 500 g mešavine za rusku salatu 1 kašika masti 4 lovorova lista biber po ukusu 1 kašika vegete 2 l vode 2 kašike kisele pavlake 1 žumance malo limunovog soka

Bela čorba



Priprema :

700 g svinjskog mesa iseći na kocke. U dublju šerpu dodati i rastopiti 1 kašiku masti. Zatim dodati meso isečeno na kocke i pržiti meso na masti sve dok ne dobije malo boju. Biće nam potrebno 2 l vode koje ćemo u navratima dodavati. Dodati vode toliko da prekrije meso i promešati. Ostaviti da se kuva kratko. Dodati biber u zrnu po želji, 4 lovorova lista kao i pomalo vode. Dodati i 1 kašiku vegete, promešati, preklopšiti poklopcem i ostaviti da se kuva. Kad je meso skoro pa skuvano dodati 500 g mešavine za rusku salatu kao i ostatak vode od 2 l. Kuvati sve dok se povrće ne skuva. Kad se skuva odvojiti par kutlača čorbe u posudu i ostaviti da se ohladi. U posudu odvojiti jedno žumance i dodati 2 kašike kisele pavlake zatim sjediniti. Dodati odvojenu ohladjenu čorbu u razmućeno žumance i pavlaku i razmutiti sve. Razmućenu tečnost dodati u gotovu čorbu i promešati. Vratiti na šporet da se kuva još nekih 5 - 10 minuta. Za kraj po želji za odličnu aromu iscedite malo limuna.
Uživajte!

Video priprema :



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design