понедељак, 30. април 2018.

Čokoladni rolat sa jagodama / Schoko Erdbeer Roulade

Nikad do sad nisam pravio rolat bilo kakve vrste pa me nešto nateralo da isprobam i to. I mogu vam reći da sam oduševljen uspeo sam u toj misiji moj prvi rolat je prošao odlično.Kombinacija čokolade,kreme i jagoda je dobitna kombinacija definitivno.Najviše mi se svidja krem koji je preukusan i drugačiji a kora je zaista meka i ukusna.










Potrebno je :

Za koru :

4 jajeta
1 žumance
125g šećera
1 vanil šećer
100 g brašna
20 g kakaa
Pola kesice praška za pecivo

Za Fil :

250 g jagoda
100 g rendane čokolade
400 g slatke pavlake
2 želatina
30 g šećera
150-200 g marmelade od jagoda

Dekoracija :

Po želji



Priprema :

Uključiti rernu na 180 stepeni da se ugreje. U posudu sa šećerom dodamo vanil šećer i promešamo.Isto tako kakao dodamo u posudu sa brašnom kao i prašak za pecivo i to takodje promešamo.Od jednog jajeta odvojimo belance od žumanceta i u posudu u kojoj ćemo mutiti ubacimo žumace sa ostala 4 cela jajeta.Mutiti jaja pa dodavati polako izmesani vanil šećer i šećer,kad to umutimo polako dodajemo pomešano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.Mutiti dok se smesa ne sjedini. U pleh veličine 40 x 30 premazati uljem i preko toga staviti papir za pečenje. Izliti dobijenu smesu u pleh lepo poravnati i peći na 200 stepeni 8-10 minuta.Kad se kora ispeče preko nje stavite jos jedan papir za pečenje i okrenite je na stolu i ostavite da se ohladi.Za to vreme sredite fil.
Želatin spremite po uputstvu i ostavite da nabubri. Jagode iseckajte na sitne komadiće i čokoladu narendajte .
U posebnu posudu u kojoj ćete mutiti umutite slatku pavlaku i šećer dok se lepo ne utuku. Dodati jagode i čokoladu i sve ručno izmešati lepo.Otopiti nabubren želatin i ubaciti ga u fil i mikserom izmiksati na najmanjoj brzini da se ne sjedini sa filom.
Vraćamo se na koru. Skinite papir polako sa kore i premažite koru sa džemom od jagoda i preko toga lepo rasporedite sav fil i polako uvite u rolat. Ostavite u frižideru da se stegne bar 2 sata pa dekorišite po želji i služite.
Uživajte! :)





Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila



Für das Backblech (40 x 30 cm ):

etwas Fett
Backpapier

Biskuitteig :

4 Eier (Größe M)
1 Eigelb (Größe M)
125 g Zucker
1 Pck. Vanillin-Zucker
100 g Weizenmehl
20 g Kakao
½ gestr. TL Back Pulver

Füllung:
250 g Erdbeeren
100 g Schokoladenriegel
400 g kalte Schlagsahne
2 Btl. Dr. Oetker Gelatine fix (je 15 g)
30 g Zucker
150 - 200 g samtiger Erdbeer-Fruchtaufstrich



Vorbereiten:

Backblech fetten und mit Backpapier belegen, dabei das Papier an der offenen Seite des Blechs zu einer Randfalte knicken. Backofen vorheizen.

Ober-/Unterhitze: etwa 200°C

Heißluft: etwa 180°C

Biskuitteig:
Eier, Eigelb in einer Rührschüssel mit einem Mixer (Rührstäbe) auf höchster Stufe 1 Min. schaumig schlagen. Mit Vanillin-Zucker gemischten Zucker unter Rühren in 1 Min. einstreuen und die Masse weitere 2 Min. schlagen. Mehl, Kakao und Backin mischen und kurz auf niedrigster Stufe unterrühren. Teig auf dem Blech glatt streichen und backen.
Backzeit: 8 - 10 Min.
Biskuitplatte vorsichtig lösen, auf einen Bogen Backpapier stürzen und mit dem Backpapier erkalten lassen.



Füllung :

Erdbeeren waschen, putzen und in kleine Würfel schneiden. Schokoriegel in sehr dünne Scheiben schneiden. Sahne steif schlagen, dabei Gelatine fix einrieseln lassen. Dann den Zucker unterrühren und zum Schluss die Erdbeerwürfel unterheben. Schokoriegel ebenfalls unterheben.
Das mitgebackene Backpapier vorsichtig von der Biskuitplatte abziehen. Fruchtaufstrich auf die Biskuitplatte streichen. Anschließend die Erdbeersahne daraufgeben und gleichmäßig verstreichen, dabei an den beiden langen Seiten jeweils einen 2 cm breiten Rand frei lassen. Die Biskuitplatte mit Hilfe des Backpapiers von einer langen Seite her aufrollen. Die Rolle auf ein mit Backpapier belegtes Arbeitsbrett legen und 2 Std. in den Kühlschrank legen.Dekoriere es wie sie wollen.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design