петак, 20. март 2015.

Musaka



Potrebno je :

1 glavica crnog luka
500 g mlevenog mesa
400g krompira
250 g pavlake
500 ml mleka
1 jaje
so
biber
vegeta


Priprema :

Iseći luk i prodinstati ga pa mu dodati mleveno meso i nastaviti sa dinstanjem. Zatim dodati 1 kašiku vegete i 1 kašikicu bibera. Izmešati i dinstati dok meso ne bude gotovo i izdinstano.
Krompir očistiti  i iseći ga na kolutove. U odvojenoj posudi u kolutiće krompira dodati malo soli i izmešati. Meso podeliti na dva dela.U tepsiju poredjati prvi red krompira pa preko njega staviti prvu polovinu mesa,zatim preko mesa poredjati opet krompir pa rasporediti drugi deo mesa i na meso staviti treći red krompira.
Zagrejati šporet na 230 stepeni. I za to vreme u odvojenoj dubljoj posudi umutiti ručno 1 jaje, 250 g pavlake i 250 ml mleka i to preliti i preko svega lepo.
Peći na 230 stepeni oko 40 minuta. :)


0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design