недеља, 7. март 2021.

Lidijine kifle

Lidijine kifle su jedne fenomenalne kifle koje su meke kao pamuk!

Ne samo da su meke,nego i preukusne i lako se prave. Možete ih puniti sa nadevom po izboru mi smo ih punili sa džemom od šljiva kao i dobar deo sa eurokremom i oduševile su kao i svaki put!
Lidijine kifle



Sastojci : 1 kg brašna 3 kašike šećera 3 kašičice soli 1 suvi kvasac 2 dcl ulja 5 dcl mleka 3 žumanceta
nadev po izboru Za premaz : 1 žumance par kapi ulja



Priprema :


U 5 dcl toplog mleka dodati 1 suvi kvasac. Od 3 supene kašike šećera odvojiti 1 kašičicu šećera pa takodje dodati u mleko i promešati. Ostaviti da kvasac nadodje pa prebaciti u smesu za mešenje. Dodati ostatak šećera, 3 žumanceta,3 kašičice soli, dodajte jedan deo ulja od 2 dcl i jedan deo brašna od 1 kg. Lagano rukama mesite testo,pa dodajte preostalo brašno i preostalo ulje. Zamesite fino i meko testo pa prekrite krpom i ostavite na toplom mestu da testo nadolazi. Kad testo nadodje premesite ga još jednom i ostavite još da naraste. Podlogu malo nauljite pa prebacite testo na podlogu i napravite od testa oblik valjka. Podelite testo na 8 jednakih lopti. Nauljite takodje i oklagiju pa razvucite testo u krug. Isecite nožem tako da dobijete 8 jednakih delova. Na svaki deo dodajte po malo nadeva po želji. Ćoškove presavite ka sredini malo potisnite pa zarolajte svaku kiflu. Isti postupak ponovite i sa preostalim jufkama testa. Raširite ih oklagijom u krug, nožem isecite na 8 jednakih delova, postavite nadev po izboru i ćoškove presavite ka srediti, potisnite i zarolajte. Sve dobijene kifle prebacite na pleh obložen pek papirom. Utucite 1 žumancete i par kapi ulja pa premažite svaku kiflu. Pecite na 180 stepeni oko 15 min dok ne porumene.


Video priprema :



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design