четвртак, 22. март 2018.

Posna Štrudla sa makom i čajem





Potrebno je :


1 kg. brašna
3 dcl. ulja
1/2 litre čaja od nane ili po želji
40 gr. kvasca
7 kašika šećera
1 vanil šećer
malo korice limuna
pola kašikice soli

Za fil :

600 g maka
300 g šećera 
2-3 dcl vrele vode .




Priprema :

Skuvajte čaj, u posebnu posudu izmešajte kvasac sa malo mlake vode i kašikicom šećera. Ostavite da nadodje na toplom mestu.
U vanglu za mešenje stavite brašno, sve sastojke gore navedene za testo, skuvan, mlak i procedjen čaj, nadošli kvasac.
Zamestite sada fino testo uz pritom dodavajnje brašna po potrebi.
Ostavite da se testo udvostruči.
Nadošlo premesite i podelite na četiri jednake jufke, rastanjite u pravougaonik i svaku filujte sa pripremljenim filom i umotati u rolat.
Slažite na pouljen pleh, malo ih razmaknute da se ne prilepe tokom pečenja.
Izbosti čačkalicom više puta kako bi vazduh izašao iz testa.
Ostaviti da uskisne još 10-15 min.
Pecite na 180 stepeni dok dobro ne porumene. Peći oko 40 minuta.
Prekrite ih krpom  i ostavite da se prohlade.


Video recept :


2 коментара:

  1. Upravo sam otisla do mame, uzela njen rokovnik sa receptima da bih uporedila recept po kom mi pravimo, i ovaj tvoj. Dosta slican nacin, ali sam zabelezila i tvoj, tako da cu uskoro rado probati. izgleda preukusno, i veoma estetski lepo! hvala na deljenjU!

    Malefica

    ОдговориИзбриши

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design