петак, 26. фебруар 2021.

Pasulj sa suvim mesom

Pasulj sa suvim mesom je jedna super ideja za fenomenalan ručak!

Lako se pravi, preukusan je i obavezan je jednom nedeljno na mom nedeljnom meniju. Nikad nije razočarao i svako ko ga je probao bio je oduševljen.

Pasulj sa suvim mesom


Sastojci : 3 isečena suva rebra 300 g šunke 6 parčadi kobasice 300 g pasulja 6 glavica crnog luka 3 lovorova lista 300 g krompira voda po potrebi Za zapršku : 2 kašike masti 1 manja glavica crnog luka 5 čena belog luka 2 kašičice slatke mlevene paprike 2 kašike brašna 1 kašika sirćeta


Pasulj sa suvim mesom



Priprema :


U dublju šerpu dodati 2 litre vode i 3 isečena suva rebra i kuvati ih. Kad su rebra polu skuvana dodati 300 g šunke,dolivati vode po potrebi da ogrezne. Dodati 6 glavica isečenog crnog luka,3 lovorova lista. Dodati 300 g pasulja pa promešati, takodje i 6 parčadi kobasice zatim preklopiti poklopcem i ostaviti da se sve kuva. Sa vremena na vreme dodajte vodu da sastojci ogreznu i povremeno promešajte. Dodajte 300 g krompira isečenog na kocke, vodu i ostavite da se sve fino skuva. Prelazimo na pripremu zaprške. U posudu dodajte 2 kašike masti da se rastopi i zagreje,dodajte 1 manju glavicu crnog isečenog luka pa propržite. Dodajte 5 čena isečenog belog luka i nastavite prženje. Dodajte 2 kašičice slatke mlevene paprike kao i 2 kašike brašna. I mešajte dok ne dobijete zapršku. Sipajte zapršku u skuvani pasulj i promešajte, dodajte i jednu kašiku sirćeta i kuvajte još nekih 15 minuta.

Video priprema :



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design