петак, 19. фебруар 2021.

Eurokrem kolač

Eurokrem kolač je definitivno jedna kremasta fantazija fenomenalnog ukusa!

Ovo je recept koji me je oduševio i idealan je za sve ljubitelje kremastih kolača, ljubitelje eurokrema kao i za sve koji vole lešnike.

Spoj sastojaka daje ovom kolaču savršen ukus.



Eurokrem kolač




Sastojci : Za kremu : 3 pudinga od vanile 100 g šećera 1 l mleka 300 ml slatke pavlake 5 kašika svetlog eurokrema 5 kašika tamnog eurokrema Za biskvit : 3 jajeta 3 kašike šećera 3 kašike mleka 1 kašika ulja 3 kašike kakaa 3 kašike mlevenih lešnika 3 kašike brašna 1 kašičica praška za pecivo Dodatno : 150 ml čokoladnog mleka za polivanje biskvita 200 ml slatke pavlake za dekoraciju


Eurokrem kolač




Priprema :


U posudu dodati 3 pudinga od vanile kao i 100 g šećera. Razmutiti puding i šećer sa malo mleka od 1 litre. Ostatak mleka sipati u posudu za kuvanje pa prebaciti da se kuva. Dodati razmućen puding u mleko i skuvati ga pa ostaviti po strani da se ohladi. Prelazimo na pripremu biskvita. U posudu dodati 3 jajeta i 3 kašike šećera zatim umutiti penasto. Mutite na najslabijoj brzini pa dodati 3 kašike mleka, 1 kašiku ulja, 3 kašike mlevenih lešnika,3 kašike kakaa,3 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Dobijenu smesu izliti i rasporediti u nauljen i pobrašnjen pleh veličine 20 x 35 cm. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Utucite 300 ml slatke pavlake i ostavite po strani. Ohladjen puding umutite mikserom u kremu. Podelite ga na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte 5 kašika svetlog eurokrema pa sjedinite mikserom. U drugi deo dodajte 5 kašika tamnog eurokrema i takodje sjedinite. Ispečen vreo biskvit prelite sa 150 ml čokoladnog mleka i ostavite da upije mleko i da se ohladi. Utučenu slatku pavlaku podeliti na dva jednaka dela pa dodati jedan deo u svetli krem a drugi deo u tamni krem. Sjediniti mikserom oba krema sa slatkom pavlakom. Preko biskvita dodati prvo svetli krem i fino rasporediti. Zatim dodati tamni krem i takodje fino rasporediti. Utući još 200 ml slatke pavlake pa rasporediti preko kreme. Narendati euroblok kao dekoraciju i ostaviti kolač u frižideru da prenoći kako bi se fino stegao.

Video priprema :




0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design