среда, 10. фебруар 2021.

Juneći gulaš

Juneći gulaš je definitivno jedan idealan porodični ručak koji je čest na našem meniju. Ovo je recept po kom pravimo već godinama i nikad nije razočarao.Preukusan je, dobije se dosta količinski i brzo se pojede.


Juneći gulaš



Sastojci : 5 - 6 glavica crnog luka 1,5 kg junećeg mesa 2 šargarepe 2 kašike masti 1 kašika vegete 3 lovorova lista oko 3 l vode (odvojiti 4 dcl) začin za gulaš 1 kašika slatke mlevene paprike 1 dcl paradajza pola kašičice bibera


Juneći gulaš


Priprema :

5 - 6 glavica crnog luka iseckajte na sitne komade.
Isto uradite i sa 2 šargarepe pa ih prebacite u dublju posudu za kuvanje.
Dodajte 2 kašike masti i prodinstajte luk i šargarepu.
Dodajte 1 kašiku vegete, 3 lovorova lista i par zrna bibera u zrnu.
Dodajte i 1,5 kilu junećeg mesa isečenog na kocke i nastavite dinstanje kratko.
Biće nam potrebno oko 3 litre vode koje ćemo dodavati postepeno i po potrebi.Odvojite od te 3 l oko 4 dcl sa strane.
Ostaviti meso da se kuva uz povremena mešanja.
Kad je meso skoro pa skuvano prelazimo na pripremu začina.
U posudu dodati 1 začin za gulaš, 1 kašiku paprike, 1 dcl paradajza i 4 dcl vode koje smo odvojili od 3 litre i to razmutiti da ne bude grudvica.
Izliti razmućen začin u gulaš, smanjiti na srednju vatru, promešati i kuvati jos dvadesetak minuta uz povremeno mešanje.
Po potrebi dodati još pola kašičice bibera.

Video priprema :



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design