среда, 4. јул 2018.

Ananas Quark Torta

Danas za vas imam jednu veoma laganu tortu unikatnog ukusa. Radi se o Ananas Quark Torti. Ovu tortu sam isprobao u više varijacija sa različitim voćem u raznim poslastičarnicama širom Švajcarske ali ovaj put sam odlučio da je i sam napravim ali sa ananasom i mogu vam samo reći da sam oduševljen ukusom i kombinacijom! 



Potrebno je : 

Za koru :

175 g brašna
2 kesice praška za pecivo

170 g omekšalog margarina
4 jajeta
170 g šećera u prahu
1 kesica vanil šećera
Malo soli kroz prste




Za krem :

12 listića želatina
50 ml soka od limuna
1 kašika soka od višanja (rakije ili voćnog likera od višanja )
1 kg magerquarka
180 g šećera u prahu
2 kesice vanil šećera
malo narendane korice od limuna
500 ml slatke pavlake

Za finalni sloj :

Kašika marmelade od kajsija
Malo vruće vode
500 g ananasa iz konzerve
1 bezbojni preliv za torte





Priprema :

U jednu posudu pomešati brašno i prašak za pecivo. Margarin,jaja, šećer u prahu, vanil šećer i malo soli dodavati redom i umutiti lagano mikserom u jednoličnu smesu.
Dno kalupa veličine 26 cm malo namažemo margarinom ili mašću,postavimo pek papir i malo pritisnemo kako bi se papir zalepio. Smesu istresti u kalup i fino rasporediti. Zatim peći u već ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne porumeni.
Kada se kora ispekla ostavite je da se ohladi,zatim izvadiite iz kalupa i presecite je na dva jednaka dela.



Želatin potopiti u hladnu vodu i ostaviti ga da nabubri. Sok od višnje (liker ili rakija) zajedno sa sokom od limuna ugrejati na šporetu. Kad želatin nabubri dobro ga iscediti rukom i rastvoriti ga u soku od limuna i višnje uz konstantno mešanje. Umutite quark sa šećerom u prahu,vanil šećerom i narendanom koricom od limuna i tome dodajte želatin pa mikserom mutite kratko na najmanjoj brzini.
U kalup postavite prvu koru pa preko nje izlite sav dobijeni krem i lepo rasporedite. Na krem postavite drugi deo kore i malo je pritisnite. Ostaviti u frižideru bar 3 sata kako bi se torta stvrdnula.



Kad se torta stvrdne saseći nožem unutar kalupa i izvaditi lagano tortu. Pomešati marmeladu sa vrućom vodom i četkicom razmazati preko gornje kore.
Ananas iz konzerve iscediti i sačuvati sok po strani, ananas iseckati na sitnije kockice i rasporedi ga preko kore.
Ugrejati 2,5 dcl soka od ananasa koji smo ostavili sa strane pa razmutiti ga sa prelivom za torte uz neprestalno mešanje dok ne baci ključ. Ukoliko nemate dovoljno soka možete to dopuniti vodom onoliko koliko vam nedostaje.Odmah po ključanju kašikom lepo rasporediti sav preliv preko ananasa i ostaviti da se stegne nekih 10 -15 minuta.Tortu možete dekorisati po želji i držite je u frižideru. :)
Uživajte. :)


Video Recept : 


Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design