понедељак, 19. март 2018.

Francuska krempita




Potrebno :

1/2 kg lisnatog testa
1,1/2 l punomasnog mleka
10 kašika šećera
250g putera
2,5 dl slatke pavlake
240g pudinga od vanile
350g višanja
5-6 kašika šećera
2-3 kašike gustina
2,5 dl slatke pavlake
200 g šlaga u prahu
2 dl mleka

Priprema :

U 1/2 l mleka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mleka staviti na vatru sa preostalih 7 kašika šećera da zakuva, dodati puding i energično mešati da nema grudvica. Kada se blago prohladi dodati 100 gr maslaca. Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali maslac i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umućeno dodavati pavlaku za šlag i mutiti mikserom. Tečnu pavlaku dodavati direktno u fil i mutiti. Fil na kraju treba da bude lepo čvrst, a kasnije kada odstoji još više će se stegnuti. Lisnato testo odmrznuti, pa razviti ploču po ploču na dimenzije 30*35 cm i peći na 220 C na prevrnutom plehu. Fil od višanja. Ukuvati višnje sa šećerom i u 1 dl vode razmutiti gustin i uliti u višnje, promešati i ostaviti da se prohladi, ali ne da se skroz ohladi. Mlečnu slatku pavlaku pažljivo umutiti, tj. paziti da se ne premuti pa da se pretvori u maslac. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i varjacom spojiti sa slatkom pavlakom. Filovanje: Kora, veća polovina fila od pudinga, mlak fil od višanja, druga polovina fila, šlag, i drugu koru koju izmrvite medju prste i obilno pospete po krempiti.

Nove recepte možete pratiti putem moje FB stranice , Instagrama ili putem Google Plus Profila .

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design