уторак, 4. септембар 2018.

Višnja - Banana Torta

Višnja banana torta koja me je oduševila ukusom i kombinacijom! Izgledom podseća na čizkejk ali ukusom je nešto zaista magično i fantastično! :)




Potrebno je :

Za osnovu :

150 g mlevenog keksa
125 g margarina

Za fil :

1 želatin u prahu
6 kašika hladne vode
2 banane
600 g krem sira
300 g jogurta
1 vanil šećer
100 ml soka od višnje
50 g šećera
4 kašike marmelade od višanja

Priprema :

Kalup 26 cm obložimo pek papirom. U posudu dodamo mleveni keks i topljeni margarin i sjedinimo smesu. Dobijenu smesu ubacimo u kalup i lepo prstima rasporedimo podjednako kako bi dobili osnovu i ostavljamo u frižider kako bi se steglo.
Za to vreme u jednu šolju ubacimo hladnu vodu i pomešamo je sa želatinom. Ostavimo šolju po strani kako bi želatin nabubrio i za to vreme pripremamo fil.
U mikser ubacujemo  krem sir, jogurt, vanil šećer, šećer i sok od višnje i mutimo dok ne dobijemo finu smesu ali na srednjoj jačini.
Odvajamo 4 kašike dobijene smese. Želatin fino rastopimo i pomešamo sa odvojenom smesom (tih 4 kašike) pa zatim vraćamo u mikser u smesu od krem sira i mešamo ručno dok fino ne sjedinimo smesu  i ne dobijemo fin krem.
Kalup vadimo iz frižidera i odvajamo 5 kašika kreme i fino razmažemo i rasporedimo svuda podjednako preko osnove od keksa. Nakon toga banane sečemo debljine 1-1,5 cm i redjamo na taj tanak sloj kreme.
Preko iseckanih banana prelijemo ostatak kreme i fino rasporedimo kremu podjednako.
Na kraju uzimamo marmeladu od višanja i pomešamo je sa malo vruće vode i poprskamo svuda po torti i čačkalicom pravimo oblike po želji.
Tortu ostaviti u frižideru da odstoji 4 sata pa seći i služiti je! :)
Uživajte! :)

Video recept : 


0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design