уторак, 6. октобар 2015.

Zebra kolač

Ovaj kolač je postao veliki trend u svetu a i kod nas. Baš zbog toga odlučili smo da ga i sami isprobamo i mogu vam reći da je odličan,ukusan i veoma šarenolik,pokupio je simpatije ljudi koji su ga isprobali kao i od mene samog.





Sastojci :

4 kom jaja (sobne temperature)
1 šolja ulja
1 šolja mleka (sobne temperature)
2 šolja brašna
2 supene kašike kakaa
1 kesica vanile
1 kesica praška za pecivo
1 šolja šećera
šolje su od 2dl

Priprema :

Pre nego sto počnete sa izradom ovog kolača, kalup premažite masnoćom i pospite brašnom.
Odvojite belanca od žumanaca. Lupajte žumanca sa šećerom. Dodajte mleko i ulje i nastavite sa mućenjem.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
Uz postepeno dodavanje i lagano mešanje mikserom sjedinite suve sastojke sa ulupanim žumancima. Ulupane belance dodajte na kraju, kad ste sjedinili žumanca sa svim sastojcima.
Vodite računa da vam masa ne padne!
Podelite masu na dva dela.
U jedan deo dodajte kakao prah razmućen sa dve kašike kipuće vode, a drugi ostavite beo.
Stavite tri kašike bele mase na sredinu kalupa, preko nje tri kašike braon mase, nastavite naizmenično dok ne potrošite obe. 
Masa će se sama širiti po kalupu, nije ga potrebno tresti!
U zagrejanu rernu (180’) ubacite kalup i pecite oko 40 minuta, ili dok se kolač ne ispeče (proverite čačkalicom).
Pečeni kolač pospite prah šećerom i režite potpuno hladno.
Kalup za kolač može biti dublja šerpa sa ravnim stranicama, 24 cm.

0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design