четвртак, 5. мај 2016.

Poslastica od čokolade sa rižom



Sastojci :



Biskvit:



6 belanaca

100 g šećera

100 g kokosa

1 kašičica brašna

1 kašikica sirćeta



Krem :



6 žumanaca

100 šećera

200 margarina

300 čokolade sa rižom



3 šlaga



Priprema :



Biskvit dobijamo tako sto utučemo belance sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, sirce i lagano izmiešamo mikserom.

Smesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.

Žumance sa šećerom kuvamo na pari. Kad se zgusne dodajemo margarin i mešamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promešamo. (Pošto je to 300g čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)

Na ohlađeni biskvit mažemo krem, a na krem šlag.



0 коментара:

Постави коментар

 

Život sa osmehom Template by Ipietoon Cute Blog Design